ICM is zeer bedreven als het gaat om oplossingen voor cleanroomvloeren. ICM realiseert per jaar meer dan 30.000m² aan cleanroomvloeren. Niet gek dat we ondertussen bekend staan als dé specialist op het gebied van projecten voor cleanrooms.

Cleanroom vloeren, waar moeten ze aan voldoen?

Een goede cleanroomvloer is gemakkelijk grondig schoon te maken, draagt positief bij aan de stofvrijheid en kan zowel antistatisch als geleidend toegepast worden. Een cleanroomvloer kent veel verschillende toepassingen. De afwerking passen wij geheel aan op uw wensen, eisen, verwachtingen en de toepassing.

Soorten afwerkingen voor cleanroomvloeren

PVC en Rubber

  • Wanneer men een vloer voor geconditioneerde ruimtes zoekt zijn PVC en Rubber vloeren vaak het antwoord. De belangrijkste eigenschappen van deze soort cleanroomvloer zijn de slijtvastheid en stroefheid van de vloer. Daarnaast voldoen PVC en Rubber cleanroomvloeren uiteraard aan de eisen waar iedere cleanvloer aan moet voldoen. Een PVC / Rubber vloer is goed reinigbaar, desinfecteerhaar, volledig vlak en kan in specifieke mate van geleiding gerealiseerd worden. De afwerking geschied met wandafwerking, 3D hoeken en holplinten die bij de kozijnen naar 0 aflopen.

Epoxy en PU

  • Wanneer de vloerbelasting gemiddeld hoog is kiezen we in de meeste gevallen voor een harde Epoxy gietvloer. Een Epoxy gietvloer is stootvast, kan in vele afwerkingen en kleuren geleverd worden en is vloeistofdicht. Wanneer we te maken hebben met extreem hoge belasting waardoor de kans op beschadigingen groot is kiezen we in de meeste gevallen voor een PU troffelvloer. Een PU troffelvloer is nagenoeg onverwoestbaar, absorbeert geen vuil en vocht, is vloeistofdicht en is in hoge mate mechanisch belastbaar. De afwerking geschied met wandafwerking, 3D hoeken en holplinten die bij de kozijnen naar 0 aflopen.

 

Wilt u volledig geïnformeerd worden over Cleanroomvloeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij kunnen u alles vertellen over cleanroomvloeren.

Neem gerust contact met ons op om volledig geïnformeerd te worden.

Neem contact met ons op